Minőségi matrac

A minőségi matracok a kényelem mindennapi részévé váltak a mai kor embere számára. A múlt évszázad vége óta a matracgyártás hatalmas fejlődésen ment keresztül.

agy

A sokak számára ismert epedás rugók, melyek még kézzel készültek, már inkább a múlt hangját idézik, a helyüket a gyári gépsoron készült bonell rugók váltották fel.

Kanapék, fotelek, de ágyak belső rugózataként is szeretik használni. A század elején a bonell rugó mellett megjelent a tengerentúlon a táskarugós matrac is, melynek szerkezete már nem teljesen összefüggő, hanem külön kis részeket képez a matrac belsejében. Ez komfortosabb alvást jelent, más a súlyelosztás, és emellett egy-egy mozdulatra nem kezd el hullámozni a matrac egésze sem. A minőség csúcsát sokak szerint a memóriahabos matrac jelenti. Az eredetileg a NASA által űrhajósoknak kifejlesztett „intelligens” viszkoelasztikus hab hamar elterjedt a hétköznapi életben előnyös tulajdonságai révén. Matrac töltőanyagaként kiválóan funkcionál, mivel képes felvenni az ember alakját, így adva tökéletes alátámasztást az egész testnek, evvel biztosítva a könnyed, pihentető alvást.

A minőségi matracok a kényelem mindennapi részévé váltak a mai kor embere számára. A múlt évszázad vége óta a matracgyártás hatalmas fejlődésen ment keresztül. A sokak számára ismert epedás rugók, melyek még kézzel készültek, már inkább a múlt hangját idézik, a helyüket a gyári gépsoron készült bonell rugók váltották fel. Kanapék, fotelek, de ágyak belső…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük