Granulométerek

Az elektronikus laboratóriumi eszközöknek feltalálásával és folyamatos fejlődésével olyan információk nyerhetők egy-egy anyagról, amik 20-30 éve még elképzelhetetlenek voltak.

A labor eszközök rohamos fejlődése az orvostudomány, gyógyszeripar, élelmiszeripar, de ezeken kívül még sok más iparág életébe hozott fellendülést, és támogatta az ott zajló kutatásokat. Az egyik nagyon hasznos eszköz, aganulométer, vagy más néven szemcseméret analizáló. A szemcseméret analizáló készülék a különböző anyagokat elemezni azok elektronikai mérésén keresztül. A mérés során megvizsgálja a gép az anyag tömegét, térfogatát, sűrűségét, majd ezekből számol különböző dolgokat. Nagyon sok szemcseméret analizáló segítségével lehetséges egy vegyület szerves és szervetlen anyagairól információt kapni. A szemcseméret analizáló készülékek fejlődésével egyre kisebb mennyiségű mintára van szükség a vizsgálatok elvégzéséhez. A modern készülékek képesek a kapott eredményeket grafikusan ábrázolni és akár más mérési eredményekkel összevetni, valamint rendelkeznek olyan önellenőrző beállításokkal, amikkel azonnal kiszűrik, ha valami hiba lépne fel a mérésekkel kapcsolatban. Ez nagyon hasznos, mert ilyen pontos méréseknél a legkisebb hibák is tévútra vezethetik a felhasználóikat.

Az elektronikus laboratóriumi eszközöknek feltalálásával és folyamatos fejlődésével olyan információk nyerhetők egy-egy anyagról, amik 20-30 éve még elképzelhetetlenek voltak. A labor eszközök rohamos fejlődése az orvostudomány, gyógyszeripar, élelmiszeripar, de ezeken kívül még sok más iparág életébe hozott fellendülést, és támogatta az ott zajló kutatásokat. Az egyik nagyon hasznos eszköz, aganulométer, vagy más néven szemcseméret analizáló. A…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük