https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/konteneres_gyumolcsfa_ultetese

A gyümölcsfa ültetése odafigyelést igényel

Alapvetően az ilyen tevékenységet két időszakban érdemes elvégezni, mégpedig tavasszal, vagy ősszel. A gyümölcsfa ültetése kiváló ötlet, hiszen a friss, egészséges termése rengeteg örömet okozhat Önnek és szeretteinek is. A tavaszi tevékenységhez a legkiválóbb időpont a március elejétől az április végéig terjedő időszak, míg ősszel október második felétől egészen november végéig célszerű a folyamatot elvégezni.

gyumolcsfak ulteteseHa esetleg valaki lemarad ezekről az időpontokról, nem feltétlen kell búslakodnia, hiszen a konténeres fákat az év szinte bármely napján, márciustól egészen november végéig elültetheti.

Ez nagy előny, hiszen igen jelentős a rendelkezésre álló hónapok száma, a teljes tavasz, a nyár, valamint az ősz is megfelelő ehhez. Mindezt a modern eljárásnak lehet köszönni. Amikor gyümölcsfa ültetése jön szóba, rendkívül fontos a terep hibátlan, megfelelő előkészítése is, illetve a növény helyének kiválasztása. Ha megtalálta a kiszemelt darab, vagy darabok helyét, akkor ne tétovázzon tovább, azonnal végezze el a műveletet!

Alapvetően az ilyen tevékenységet két időszakban érdemes elvégezni, mégpedig tavasszal, vagy ősszel. A gyümölcsfa ültetése kiváló ötlet, hiszen a friss, egészséges termése rengeteg örömet okozhat Önnek és szeretteinek is. A tavaszi tevékenységhez a legkiválóbb időpont a március elejétől az április végéig terjedő időszak, míg ősszel október második felétől egészen november végéig célszerű a folyamatot elvégezni.…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük