Mindig gyors nemzetközi fuvarozás

A gazdasági szereplők számára nagyon fontos az általuk megrendelt szolgáltatások határidejének betartása, mert ez befolyásolja az üzemeikben gyártott áruk elkészülésének idejét.


Mindig gyors nemzetközi fuvarozás csak néhány cég kínálatában elérhető, ezért az ajánlatkérés előtt mindig tisztázni kell a fuvarszervezővel, hogy milyen határővel vállalja a fuvarozást. Az sok mindenen múlik, hogy mennyire gyorsan érkezik meg egy szállítmány. A kamionok teljesítménye nem tartozik ezek közé, mert a teherszállító járművek sebessége, minden országban korlátozva van a közutakon. Persze ez nem jelenti azt, hogy a fuvarozás gyorsaságában ne lenne szerepe a kamionoknak, ugyanis van egy nagyon fontos szempont, ez pedig a tehergépjárművek műszaki állapota. Amikor lerobban egy kamion, az nem csak néhány perces, vagy esetleg egy órás késést jelent, hanem rengeteg költséget és jelentős időveszteséget. Ezért a fuvarszervezőknek gondoskodniuk kell arról, hogy a szállítmányért küldött kamion felveszi a rakományt és technikai komplikációk nélkül megérkezik a lerakóhoz. A technikai rézsleteken kívül gondolni kell még a forgalomkorlátozásokra is, amit okozhatnak balesetek és útfelújítások is. Egy hosszabb útvonalon, értelemszerűen a menetidő is hosszabb. Hétvégenként kamionstop van, ilyenkor nem közlekedhetnek a tehergépjárművek, ezt is be kell kalkuláni a szállítási időbe. Ezen kívül a pihenési időt is be kell tartani, ugyanis egy sofőr nem vezethet egyfolytában 24 órán keresztül, ezt azzal szokták megkerülni, hogy két gépjárművezető viszi a szállítmányt váltásban, de ennek nyilvánvalóan jelentős felára van, így csak értékes és sürgős teljes kamionos szállítmányoknál van értelme, hosszabb útvonalon. A gyors nemzetközi fuvarozás nem egyszerű és könnyen automatizálható folyamat, mindenképp felkészült szakemberek folyamatos munkáját kívanja meg, mert elég csak egy apróbb figyelmetlenség és a teljes művelet a feje tetejére áll.
Ezek a problémák, azonban némi körültekintéssel és nagy szakértelemmel és perszerutinnal könnyen elkerülhetők, mert a fuvarszervezők már tudják hogyan kerüljék el az ilyen lehetséges eseményeket, mert a nemzetközi fuvarozásban mindenkinek sok pénzt ér az idő. A logisztikának ezen a területén nagyon megbízhatók a debreceni szállítmányozási cégek, nem csak debreceni megrendelőknek.

A gazdasági szereplők számára nagyon fontos az általuk megrendelt szolgáltatások határidejének betartása, mert ez befolyásolja az üzemeikben gyártott áruk elkészülésének idejét. Mindig gyors nemzetközi fuvarozás csak néhány cég kínálatában elérhető, ezért az ajánlatkérés előtt mindig tisztázni kell a fuvarszervezővel, hogy milyen határővel vállalja a fuvarozást. Az sok mindenen múlik, hogy mennyire gyorsan érkezik meg egy…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük