Szinte bármit alkothatunk belőle

Érdekes feladat pársorban összefoglalni, hogy mire jó egy egyedi konténer. Először is tisztázni kell, hogy valóban egy olyan konténerről van szó, amit a filmekben láthatunk a hatalmas kikötőkben, amikkel az árut szállítják.

Legalábbis az egyedi konténer alapjául ezek az eszközök szolgálnak. De valójában csak az acél szerkezet marad meg, az erős váz, melyből valóságos csodákat tudnak kialakítani a konténerépítészettel foglalkozó szakemberek, designerek.
A nyílászárók helyét szimplán ki kell vágni és már mehet is bele az ajtó, ablak, gyakorlatilag bármilyen méretben és formában. Több egyedi konténer összeépítésével gyönyörű lakásokat, közösségi tereket, komplexumokat építhetnek, de akár csak egy kis műhelyet is kialakíthatunk, vagy kerti sufnit.
Az egyedi konténer funkciójának és megjelenésének valóban csak a szükséglet, pénz és fantázia szab határt, hiszen rendkívül erős szerkezetének köszönhetően extrém, a fizikát szinte meghazudtoló épületeket is készítettek már. Ráadásul mindezt egy tégla építésű háznál olcsóbban és összehasonlíthatatlanul gyorsabban.
Arról nem is beszélve, hogy a konténer épületek mobil ingatlannak minősülnek, így a telepítéshez a legtöbb önkormányzatnál nem kell engedély, maximum bejelentés.

Érdekes feladat pársorban összefoglalni, hogy mire jó egy egyedi konténer. Először is tisztázni kell, hogy valóban egy olyan konténerről van szó, amit a filmekben láthatunk a hatalmas kikötőkben, amikkel az árut szállítják. Legalábbis az egyedi konténer alapjául ezek az eszközök szolgálnak. De valójában csak az acél szerkezet marad meg, az erős váz, melyből valóságos csodákat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük