Személyi kölcsön fedezet nélkül

Szerencsére vannak olyan hitelfajták, amelyek szinte az összes banknál elérhetőek. Ilyen például a személyi kölcsön is, hiszen nehéz lenne olyan hitelintézetet találni, ahol nem kínálnak ilyen lehetőséget. Hogy miért olyan előnyös ez a konstrukció? Első körben azt kell megemlíteni, hogy gyorsan hozzá lehet jutni a pénzhez, általában nincs szükség hosszú engedélyezési eljárásra. Ez bizony nagyon jó hírt jelent, hiszen a legtöbb kérvényezőnek lehetőleg minél hamarabb kellene az adott összeg. A személyi kölcsön abból a szempontból is nagyon előnyös, hogy általában fix törlesztő részlettel lehet hozzájutni, tehát nem kell félni az árfolyam ingadozástól. Sajnos az utóbbi években sokan kerültek igen komoly pénzügyi zavarba a svájci frank, az euró, illetve a dollár drágulása miatt, úgyhogy az árfolyam-kitettségtől való mentesség nagy pluszpontot jelenthet a hitelfajtájának kiválasztásakor.

hitelAz a legelőnyösebb, ha az ember a hitelkalkulátor segítségével megnézni, hogy egészen pontosan melyik konstrukció lenne számára az előnyös a személyi kölcsön szempontjából. Semmiképpen nem szabad olyanra vállalakozni, amit az ember később esetleg nem tud teljesíteni! Mindenképpen törekedni kell arra, hogy elkerülje az ember az adósságcsapdát, úgyhogy szükség esetén inkább egy hosszabb futamidőt kell választani alacsonyabb részletekkel. Persze azt meg kell jegyezni, hogy a szóban forgó hitelfajtát maximum hétéves időtartamra tudják folyósítani, úgyhogy érdemes erre is figyelni. Azt is el kell még mondani, hogy a személyi kölcsön legrövidebb futamideje egy év lehet.

Arra azonban számítani kell, hogy a kapott összeg valószínűleg nem lesz olyan magas, mint például a jelzáloghitel esetében, hiszen itt nincs olyan fedezet, amit a felek bevonnának az elvárásba és egyedül az igénylő jövedelme fog számítani a kérelem során. Azonban, ha mégsem sikerült volna az igénylés, akkor még talán lehet a szocpol segítségére számítani. Ez a támogatás az államtól igényelhető ingatlanvásárlás vagy építkezés esetén és rengetegen élnek ezzel a lehetőséggel.

A szocpol felvétele több feltételhez kötött, amivel kapcsolatban a Hitelnet honlapján lehet tájékozódni. Léteznek másfajta lehetőségek is (pl. az úgynevezett CSOK), úgyhogy alaposan át kell gondolni, hogy melyiknek lenne praktikusabb a felvétele. Ezt a kérdést alaposan át kell rágni, mert egy esetleges rossz döntés hosszútávon igen komoly problémákat okozhat. A szocpol egyébként ma már egyre többféle célra vehető fel, amivel kapcsolatban nyugodtan nézzen Ön is körül a Hitelnet honlapján!

Szerencsére vannak olyan hitelfajták, amelyek szinte az összes banknál elérhetőek. Ilyen például a személyi kölcsön is, hiszen nehéz lenne olyan hitelintézetet találni, ahol nem kínálnak ilyen lehetőséget. Hogy miért olyan előnyös ez a konstrukció? Első körben azt kell megemlíteni, hogy gyorsan hozzá lehet jutni a pénzhez, általában nincs szükség hosszú engedélyezési eljárásra. Ez bizony nagyon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük