Nyári mancsápolás

Már többször beszéltünk róla, hogy a kutyák mancsának ápolása milyen fontos lenne a városi környezetben élő kutyáknál. Most már mindenhol betonjárdákon sétálhatunk, ami egyrészt kényelmes számunkra, a kutyáknak viszont a forró nyári aszfalt nagyon kellemetlen és veszélyes is egyben. Az emberek lábát papucs vagy cipő védi a forróságban, a kutyáknak viszont semmi sincs a mancsukon, ami megvédené őket. Ezért több dolgot tehetünk, hogy segítsük őket ebben a nyári időszakban.

Először is kerüljük a betonon való sétákat a legmelegebb nyári órákban, és inkább, ha tehetjük füves vagy földes terepen sétáljunk. Ezen kívül használjunk rendszeresen mancsápoló szert a kutya lábaira. A Sheila Puha Tappancs Mancsápoló szer tökéletes választás, ha ilyen készítményt keresünk. A mancsápoló lényege, hogy hidratálja a mancsokat fedő bőrréteget, és megóvja őket a kiszáradástól. Ezen kívül táplálni is kell a bőrt, hogy a szükséges vitaminok és egyéb tápláló összetevők bejussanak a bőrbe, ellenállóvá és puhává tegyék a mancsokat. A mancsápoló szeren és a tűző napon való sétáláson túl fontos még a nyári időszakban, hogy mindig legyen nálunk víz magunk és a kutya számára is. Egy kis, oldalunkra köthető tálkát is vigyünk magunkkal, hogy a vizet tudjuk neki mibe kiönteni. Szerencsére nagyon sok boltban és vendéglátóhelyen gondolnak a kutyákra ilyen szempontból, és tálakban vizet tesznek ki, hogy az utcán sétáló állatok tudjanak inni egy keveset a forróságban. A mancsápoló krém tartalmaz hidratáló anyagokat, de szükséges a hidratáltsághoz a megfelelő mennyiségű víz is. Sajnos néha azonban előfordul, hogy a kutya mancsa megsérül. Vagy a forró aszfalt, vagy valamilyen üvegszilánk vagy szúrós növény miatt. Amelyik kutyának mancsápolóval van kezelve a tappancsa, sokkal ellenállóbb lesz az ilyen sérülésekkel szemben is.

Már többször beszéltünk róla, hogy a kutyák mancsának ápolása milyen fontos lenne a városi környezetben élő kutyáknál. Most már mindenhol betonjárdákon sétálhatunk, ami egyrészt kényelmes számunkra, a kutyáknak viszont a forró nyári aszfalt nagyon kellemetlen és veszélyes is egyben. Az emberek lábát papucs vagy cipő védi a forróságban, a kutyáknak viszont semmi sincs a mancsukon,…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük