NTAK rendszer a vendéglátásban

A vendéglátás világa egy pörgős és dinamikus környezet, ahol minden másodperc számít. A forgalmas éttermektől a nagy volumenű rendezvények étkeztetéséig a sikerhez elengedhetetlen a rendelések hatékony kezelése, a konyhai műveletek egyszerűsítése és a kivételes ügyfélszolgálat biztosítása. Itt jön a képbe az NTAK vendéglátás – egy élvonalbeli rendszer, amely forradalmasítja a vendéglátóipari vállalkozások működését. Az NTAK erejét kihasználva a vendéglátóipari szakemberek optimalizálhatják munkafolyamatukat, csökkenthetik a hibákat és növelhetik az ügyfelek elégedettségét.

A 2016. évi CLVI. törvény értelmében a magyarországi vendéglátó vállalkozások – bizonyos kivételekkel és kivételekkel – kötelesek adatszolgáltatást nyújtani az NTAK-nak. Konkrétan, azok a vállalkozások, amelyek nettó árbevétele 2023. július 1-jén meghaladja a 100 millió forintot, kötelesek az NTAK adatszolgáltatására, míg a 12 millió forintot meg nem haladó nettó árbevétellel rendelkezők mentesülnek e kötelezettség alól. Az előző lezárt üzleti évben 12 és 100 millió forint közötti nettó árbevételű szolgáltatók kötelesek adatszolgáltatást benyújtani az NTAK-hoz, de 2024. január 1-jei késedelmes határidővel.

Továbbá a hatályos jogszabályok szerint minden Magyarországon működő vendéglátó vállalkozás tulajdonosi vagy bérleti jogviszonytól függetlenül köteles regisztrálni az NTAK-nál. Ezt a követelményt a 210/2009 (IX. 29.) Korm. rendelet írja elő, amely a kereskedelmi tevékenység végzésének feltételeit vázolja. A bejegyzésre jogosult vendéglátó üzletágak a Korm. rendelet 4. számú mellékletében meghatározottak, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. 2. § 30. pontjában meghatározottak. Az Europrompt kft megtalálja vendéglátó egysége számára a megfelelő NTAK megoldást.

 

A kereskedelmi tevékenységek végzéséről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján az NTAK-regisztrációra köteles vendéglátó üzletek típusai:

 • étterem, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • büfé, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • cukrászda, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • italüzlet, bár, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • zenés-táncos szórakozóhely, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5629 – egyéb vendéglátás;
 • gyorsétterem, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • rendezvényi étkeztetés, TEÁOR’08: 5621 – rendezvényi étkeztetés;
 • alkalmi vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • mozgó vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás.

Vendéglátó egységként biztosítsa az NTAK adatszolgáltatási kötelezettségének költséghatékony betartását az Ön igényeit kielégítő vendéglátó-ipari megoldásaink és eszközeink átfogó kínálatának feltárásával.

A vendéglátás világa egy pörgős és dinamikus környezet, ahol minden másodperc számít. A forgalmas éttermektől a nagy volumenű rendezvények étkeztetéséig a sikerhez elengedhetetlen a rendelések hatékony kezelése, a konyhai műveletek egyszerűsítése és a kivételes ügyfélszolgálat biztosítása. Itt jön a képbe az NTAK vendéglátás – egy élvonalbeli rendszer, amely forradalmasítja a vendéglátóipari vállalkozások működését. Az NTAK…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük