Nem megfelelő a kakaóvaj napozáshoz

Napjainkban már nem szabad napozni naptej vagy más bőrvédő termék használata nélkül, legalábbis ha nem akarunk túlzottan leégni. Viszont sokan tartanak a naptejek kémiai hatóanyagaitól, ezért inkább a növényi összetevőkből előállított készítményeket részesítik előnyben. Nagyon sok növényi zsír tartalmaz bőrápoló, a Nap bőrkárosító hatásait mérséklő hatóanyagokat, de a fényvédelem terén mégsem annyira hatékonyak. Rendkívül jó választás a kakaóvaj napozáshoz, azonban ez sem tartalmaz fényszűrő anyagokat.

Nagyon sok flavonoidot, illetve E-vitamint tartalmaz, amelyek az erős antioxidáns hatásuk révén megkötik az UV sugárzás hatására a bőrben keletkező szabadgyököket, így megvédik a bőrsejteket ezek káros hatásaitól. A zsírsavak pedig, amelyek benne találhatóak, ápolják a napozás hatására könnyen kiszáradó bőrt. Azonban alapvetően a kakaóvaj napozáshoz nem jelent megfelelő védelmet, viszont bármilyen fényvédő krém kiváló összetevője lehet, mert nem pótolja, hanem kiegészíti a naptejekben található kémiai vagy fizikai fényvédő anyagokat. Természetesen a kakaóvaj napozáshoz, mint kiegészítő, tökéletes.

Vannak olyan emberek, akik teniszkönyök betegséggel küzdenek és valahogy nem tudnak ettől megszabadulni. Fájdalmas betegség ez, amin leginkább a pihentetés, gyógytorna és a teniszkönyökre krém segíthet. Nagyon kellemetlen állapot, hiszen bizonyos kéz- vagy karmozdulatok nyomán iszonyatos fájdalmat érzünk, nehezen tudjuk megfogni a tárgyakat, lassan már egy pohár vizet is csak fájdalom árán vagyunk képesek felemelni. A fájdalmas rész pihentetését könyökrögzítő viselésével elősegítheti.

Sajnos, még nem létezik kifejezetten erre a célra kifejlesztett teniszkönyökre krém, de a kezelésre a nem szteroid kenőcsök és a gyógynövény tartalmú gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémek egyaránt alkalmasak lehetnek. Soha nem szabad halogatni a teniszkönyök kezelését, mert a helyzet csak rosszabbá válik, tehát szakorvos segítségét kell minél előbb igénybe venni, ha a teniszkönyökre krém nem hozott kifogástalan eredményt. Súlyosabb esetekben szteroid injekciókra és műtétre is szükség lehet.

Napjainkban már nem szabad napozni naptej vagy más bőrvédő termék használata nélkül, legalábbis ha nem akarunk túlzottan leégni. Viszont sokan tartanak a naptejek kémiai hatóanyagaitól, ezért inkább a növényi összetevőkből előállított készítményeket részesítik előnyben. Nagyon sok növényi zsír tartalmaz bőrápoló, a Nap bőrkárosító hatásait mérséklő hatóanyagokat, de a fényvédelem terén mégsem annyira hatékonyak. Rendkívül jó…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük