Mit kell tudni az 50 faktoros naptejről?

Sokan vannak, akik allergiásak a napfényre, ezért huzamosabb ideig semmiképp sem maradhatnak a Napon, arról nem is beszélve, hogy valamiféle krémmel mindig védeniük kell a bőrüket. De aggódni nem kell, ugyanis a napallergia kezelése megoldható. Természetesen a kezelés alatt használt módszerek, termékek kiválasztása legfőképp attól függ, hogy mik is a tünetek hátterében meghúzódó, fényérzékenységet okozó tényezők. Az egyik ismert ok az úgynevezett polimorf fényérzékenység.

Ez az ismeretlen eredetű kór úgy nyilvánul meg, hogy a bőrön kis méretű vörös kiütések vagy nagyobb kiterjedésű piros foltok, duzzanatok jelennek meg. Az sem ritka, ha az embert a hólyagosodás, viszketés és égő érzés kínozza. Az igazság azonban az, és ezt csak az érintettek tudják igazán, hogy ezen kór kiütéseinek tárháza szinte kimeríthetetlen. A napallergia kezelése ebben az esetben a tünetek enyhítését takarja. A viszketés csökkentését patikákban vény nélkül kapható antihisztamin tartalmú tabletták és krémek oldhatják meg. Illetve a gyulladásos tünetek enyhítését aloe vera, kamilla, körömvirág tartalmú kenőcsök segíthetik. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a naptejek használata napos időben kötelező.

A biztonság kedvéért az 50 faktoros naptej mellett döntenek sokan. Rengetegen vannak, akik nem tudják, hogy mit is takar ez a szám. Nos, a faktorszám nem jelent mást, mint az az időtartamot és ez esetben percet, amennyit biztonságosan eltölthet az ember a napon a krém, kenőcs használatával. Ha például fényvédelem nélkül 10 perc alatt égne le, 50 faktoros naptej alkalmazásával 500 percet tölthet kint a napon a használó.

A legintenzívebb sugárzás idején, napközben, a naptej használatát néhány óránként, illetve fürdés vagy törölközés után minden alkalommal meg kell ismételni. Illetve azt is észben kell tartani, hogy a mai modern naptejek is csak az alkalmazás után 20 perccel fejtik ki maximális hatásukat. Akiknek a bőre túlságosan fehér és hamar leégnek, nyugodtan választhatják az 50 faktoros naptej terméket, amelyik megbízható és nem tartalmaz felesleges vegyszereket, káros anyagokat.

Sokan vannak, akik allergiásak a napfényre, ezért huzamosabb ideig semmiképp sem maradhatnak a Napon, arról nem is beszélve, hogy valamiféle krémmel mindig védeniük kell a bőrüket. De aggódni nem kell, ugyanis a napallergia kezelése megoldható. Természetesen a kezelés alatt használt módszerek, termékek kiválasztása legfőképp attól függ, hogy mik is a tünetek hátterében meghúzódó, fényérzékenységet okozó…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük