Mikor és hogyan etessük a madarakat?

A városi madáretetés egyik legelterjedtebb formája az, ha madáretető kerül ki a közeli fa valamelyik erősebb és vastagabb ágára. Kertekben, de közterületen is egyre több madáretetőt látni. A madáretető úgy van kialakítva, hogy a madarak könnyen hozzáférjenek a kihelyezett eleséghez.

Egy speciális, nem otthon összeeszkábált, hanem boltban, vagy webáruházban vásárolt madáretető védi a kihelyezett eleséget az esőtől, hótól. Ez azért fontos, mert ha folyadék éri a magokat, akkor egyrészt azok hamar megromlanak, átáznak, bepenészednek. Másrészt, ha nulla fok alá esik a hőmérséklet, megfagynak, és így nem jutnak hozzá az eleséghez a madarak. A madáretető mellett kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy ne csak élelmet biztosítsunk a téli hónapokban a nálunk telelő madárkáknak. Folyadékra is ugyan úgy szükségük van. Ha kevesebbet is, de télen is isznak a madarak. Így ha egy külön tálkába teszünk ki nekik langyos vizet, azzal nagy szolgálatot tehetünk nekik. Ügyeljünk rá, hogy a víz mindig friss legyen. Ha megfagyna, akkor törjük fel a tetejét, vagy cseréljük le langyos vízre. A magvak mellett vannak olyan madárfajok, akik gyümölcsöket is szívesen esznek. Így ha kiteszünk egy fél almát, a madáretető közelében repkedő madarak biztosan elcsipegetik majd azt is.

A városi madáretetés egyik legelterjedtebb formája az, ha madáretető kerül ki a közeli fa valamelyik erősebb és vastagabb ágára. Kertekben, de közterületen is egyre több madáretetőt látni. A madáretető úgy van kialakítva, hogy a madarak könnyen hozzáférjenek a kihelyezett eleséghez. Egy speciális, nem otthon összeeszkábált, hanem boltban, vagy webáruházban vásárolt madáretető védi a kihelyezett eleséget…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük