Miért növekszik a villanybojler fogyasztása?

Mindenki számára világos, hogy a nem megfelelően működő eszközök jóval több energiát fogyasztanak, mint a jól működő társaik. Nincs ez másképp a villanybojlerekkel sem. A villanybojler fogyasztása számos tényezőtől függ. Nagymértékben befolyásolja a levegő hőmérséklete, a nagysága, űrtartalma vagy éppen mennyire van telítve vízkővel.

bojlerBiztosan előfordult már Önnel is, hogy nem értette, miért olyan magas a villanyszámla minden hónapban. Mindenképpen hasznos, ha a bojlerben lévő víz hőmérsékletét 60 fokra állítja.

Ez a hőmérsékletű víz szinte bármelyik esetben ideális és az alacsonyabb hőmérsékletű kevésbé okoz vízkövesedést, ami nagyban befolyásolja és megnöveli a villanybojler fogyasztását. Akár másfélszer több energiát használ fel a vízköves bojler.

A vízkő egyfajta védőburkolatot képez a fűtőszál körül, ami lecsökkenti a bojler űrtartalmát is, ugyanakkor előbb a vízkövet melegíti fel a fűtőszál és csak utána magát a folyadékot. A rendszeres vízkőtelenítés azonban megoldást nyújt erre a problémára.

Mindenki számára világos, hogy a nem megfelelően működő eszközök jóval több energiát fogyasztanak, mint a jól működő társaik. Nincs ez másképp a villanybojlerekkel sem. A villanybojler fogyasztása számos tényezőtől függ. Nagymértékben befolyásolja a levegő hőmérséklete, a nagysága, űrtartalma vagy éppen mennyire van telítve vízkővel. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy nem értette, miért olyan magas…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük