Labor eszközök mindennapi felhasználásra

Sok-sok olyan helyzet van akár egy cég, akár egy magánszemély életében, mikor kisebb-nagyobb labor eszközöket kell használnia.

Gondoljunk, csak egy horgászatnál alkalmazott ércsipeszre, amivel a ragadozó halak fogazott szájából akasztjuk ki a horgot, vagy egy fecskendőre, amivel nap, mint nap találkozhatunk egy háztartásban. De ugyanez a helyzet akár a friss, zamatos vanília rudak tárolására használt kémcsövek esetében is. Ezek valóban csak egyszerű, olcsónak mondható labor eszközök, de akkor is ilyen célokra készültek. 
Persze, ezen felül ott vannak a komolyabb, sokszor csak cégek által alkalmazott, vagy kifejezetten speciális kutatási feladatokra tervezett és készített labor eszközök is, melyek egy magánszemély számára szinte elérhetetlenek, de valójában feleslegesek is. Ilyen laboreszközök például a gázkromatográfok, gázgenerátorok, szemcseméret elemzők, stb.
Annak érdekében, hogy amikor egy komoly labormunkához van szüksége valakinek ilyen labor eszközökre, de hosszú távon nincs szüksége a használatunkra, vannak cégek, akik bérlésre is adnak lehetőséget, így jóval több megrendelő számára téve elérhetővé a felszereléseket.
Természetesen ezen cégek többsége nem csak bérbeadó, hanem értékesít is, és jó esetben komoly szaktanácsadást is nyújt a labor eszközök mellé.

Sok-sok olyan helyzet van akár egy cég, akár egy magánszemély életében, mikor kisebb-nagyobb labor eszközöket kell használnia. Gondoljunk, csak egy horgászatnál alkalmazott ércsipeszre, amivel a ragadozó halak fogazott szájából akasztjuk ki a horgot, vagy egy fecskendőre, amivel nap, mint nap találkozhatunk egy háztartásban. De ugyanez a helyzet akár a friss, zamatos vanília rudak tárolására használt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük