Higiénikus kézmosás

Higiénikus kézmosás. Furán hangozhat ez a két szó egymás mellett. Miért, van olyan kézmosás, ami nem higiénikus? Merülhet fel bennünk a kérdés teljesen joggal.

A rendszeres kézmosás minden esetben fontos és hasznos, és bármilyen erre alkalmas dologgal is mossuk meg a kezünket, az több, a semminél. De talán az automata szappanadagoló az, ami mindközül az egyik leghigiénikusabb megoldást biztosítja számunkra. Hogy miért? Az automata szappanadagoló úgy működik, hogy csak aláhelyezzük a kezünket és ezt a kis készülék érzékeli, majd abból kijön egy adag folyékony, vagy hab állagú szappan és már kezdődhet is a kézmosás. Nem hiába van egyre több automata szappanadagoló a nyilvános mosdókban is. Ha nem kell mások után összetapizni, kinyomni a szappant az adagolóból, máris higiénikusabb a kézmosás. Persze úgy lenne alegeslegideálisabb, ha a csap is szenzorosan működne mindenhol, így tényleg érintésmentes lehetne a kézmosás. Az automata szappanadagoló legalább annyiszor használható, mint egy szappan, persze ez függ a töltőtartály méretétől is és hogy milyen gyakran mosunk kezet. Viszont ha a szappan már nagyon kicsi, nehéz vele a kézmosás. Aszappanadagoló ha kifogy, bármikor újratölthető.

Higiénikus kézmosás. Furán hangozhat ez a két szó egymás mellett. Miért, van olyan kézmosás, ami nem higiénikus? Merülhet fel bennünk a kérdés teljesen joggal. A rendszeres kézmosás minden esetben fontos és hasznos, és bármilyen erre alkalmas dologgal is mossuk meg a kezünket, az több, a semminél. De talán az automata szappanadagoló az, ami mindközül az…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük