Egyedi karácsonyi versek a családban

Advent időszakában előkerülnek a karácsonyt váró kalendáriumok és a jeles napokhoz fűződő szokások is felidéződnek. Szorosan kapcsolódnak ezekhez a mozzanatokhoz a karácsonyi versek. Természetesen, minden családnak más a kedvence. Egyesek a kedves rövid versikéket, mások a mélyenszántó, nagyobb lélegzetvételű műveket kedvelik.

vers Néhányan pedig arra is vállalkoznak, hogy saját művekkel örvendeztessék meg a hallgatóságot Szentestén. A jobban sikerült versikék fenn is maradnak hosszú időn keresztül a családban, ez teszi őket igazán egyedivé. Mennyire kedves dolog az, amikor a nagymama a saját versét hallja a kis unokája szájából karácsony napján!

Ez a szeretet generációkon keresztüli átszármaztatása, ami tulajdonképpen a szeretet ünnepének a lényege. Vegye elő tehát az alkotókedvét és csapjon bele a versfaragásba, hátha valami maradandó ered majd a tollából! A karácsonyi versek nem kell mindig neves költőtől származzanak ahhoz, hogy szívhez szólóak legyenek és azt mondják el, amire éppen Ön gondol.

Advent időszakában előkerülnek a karácsonyt váró kalendáriumok és a jeles napokhoz fűződő szokások is felidéződnek. Szorosan kapcsolódnak ezekhez a mozzanatokhoz a karácsonyi versek. Természetesen, minden családnak más a kedvence. Egyesek a kedves rövid versikéket, mások a mélyenszántó, nagyobb lélegzetvételű műveket kedvelik. Néhányan pedig arra is vállalkoznak, hogy saját művekkel örvendeztessék meg a hallgatóságot Szentestén. A…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük