Egy süti Angliából

Sokan összekeverik a muffint, illetve a cupcake-t pedig az egyiket Angliából a másikat Amerikából származtatják és az elkészítésük is igencsak különbözik.  Ha a Receptneked oldalra kattintasz számtalan különleges muffin recept közül válogathatsz, de találhatsz cupcake recepteket is.

muffinA muffintmár a X. századi Angliában isismerték és kezdetben a házicselédek „csemegéje” volt. A XVIII. századra már a ház urai asztalára is került, majd a teadélutánok szinte kötelező süteménye lett és még az utcán is árulták az úgynevezett „muffin man-ek”. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető és ezért remek vendégváró süti.

A sütéséhez speciális sütőforma szükséges: amik ma már kaphatók szilikonból, de az alumíniumformákat célszerű papírkosárkákkal kibélelni, hogy ne ragadjon beléjük a tészta.  Számtalan variációja létezik az ízesítésnek, a tölteléknek, ami lehet édes, sós, gyümölcsös. Nem kell hozzá nagy sütési szakértelem, bárki nekiláthat, ha híven követi a receptek leírásait.

A Receptneked oldalon többek között ilyen különleges muffin receptek leírását és elkészítési módját olvashatod: mákos tészta, málnás-joghurtos, céklás-étcsokis, ribizlis-banános. És hogy maradjunk az évszaknál például: sütőtökös muffin. Persze a gyerekek kedvére, kis kézügyességgel süthetünk mikulás muffint is.

 

 

Sokan összekeverik a muffint, illetve a cupcake-t pedig az egyiket Angliából a másikat Amerikából származtatják és az elkészítésük is igencsak különbözik.  Ha a Receptneked oldalra kattintasz számtalan különleges muffin recept közül válogathatsz, de találhatsz cupcake recepteket is. A muffintmár a X. századi Angliában isismerték és kezdetben a házicselédek „csemegéje” volt. A XVIII. századra már a ház…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük