A migrén a mindennapokat is befolyásolja

Elsötétített szoba, súlyos, lüktető fejfájás, hányinger. Ellenség a hang, ellenség a fény, A fájdalom órákig, van, hogy napokig tart, úgy tűnik, sosem lesz vége. Igen, ez a migrén.

A migrén a világon rengeteg embert érint, a népesség igen jelentős százaléka érintett ilyen vagy olyan formában. A mindennapi feladatok elvégzését egy-egy roham olyan nagy mértékben befolyásolja, hogy a migrén kezelése elengedhetetlen. Kiváltó okok között szerepel a stressz, az életmód, a rossz fejtartás, régi sérülés, de akár a frontok is. A migrén kezelésben segíthetnek a gyógyszerek, az életmód megváltoztatása, a migrén gyógyítása pedig minden korosztálynak fontos lehet, hiszen a fejfájásnak ez a típusa minden életkorban lévő embert érint. Van, akinél már gyerekkorban előfordul, másoknál felnőtt korukig nem fordul elő. Egy azonban biztos: a migrénes fejfájás különbözik az összes többi fejfájástól, és olyan súlyossá fokozódhat, hogy a migrén gyógyítása elengedhetetlenné válik.

 

Elsötétített szoba, súlyos, lüktető fejfájás, hányinger. Ellenség a hang, ellenség a fény, A fájdalom órákig, van, hogy napokig tart, úgy tűnik, sosem lesz vége. Igen, ez a migrén. A migrén a világon rengeteg embert érint, a népesség igen jelentős százaléka érintett ilyen vagy olyan formában. A mindennapi feladatok elvégzését egy-egy roham olyan nagy mértékben befolyásolja,…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük