A Men in Black sztárkutyája

A Men in Black nagy sikerű film nem csak a főszereplőknek szerzett sok rajongót, hanem Franknek, a mopsznak is. A világon ugrásszerűen megnőtt a mopsz kutyát tartani kívánó emberek száma. Nem csak a film miatt, hanem mert a kis lakásokban is jól érzi magát, a nagytestű, hosszú szőrű fajtársaival szemben.

A mopszok terjedésével egy időben a mopsz kutyakozmetikumok iránt is megnőtt a kereslet. Mint minden kutyafajtának, így a mopsz szőrének ápolása is speciális eszközöket és szereket igényel. A mopsz is a ráncos kutyák csoportjába tartozik, ezért kutya fültisztító és bőrredőtisztító folyadék rendszeres használata elkerülhetetlen. A kutya fültisztító és bőrredőtisztító egy olyan speciális folyadék, ami alkalmas a kutyák bőrredői közé szorult piszok és a fülben felgyűlt szennyeződések gyengéd eltávolítására.

A kutya fültisztító és bőrredőtisztító folyadék ezen kívül ápolja és hidratálja is ezeket az érzékeny bőrfelületeket. Ezek voltak tehát a kutyasampon és szappan után a legfontosabb mopsz kutyakozmetikumok. Nézzük meg kicsit a mopszok szőrének kezelését. Akinek van ilyen kutyája az tudja, hogy rövid szőre ellenére rendkívül hullik neki, és képes az egész lakást összeszőrözni. Sokan nem tudják, de a mopszok szőrét trimmelni kell, nem csak vágni. A trimmelés az elhalt szőrszálak eltávolítását jelenti, ami nem egyenlő a nyírással. Nyírással csak az egészséges, de hosszú szőrszálakat lehet rövidebbre vágni, de ha nem trimmeljük meg előtte a kutyust, akkor az elhalt szőrök ott maradnak és tovább hullajtja a szőrét az állat. A trimmeléshez rengeteg féle eszköz közül lehet válogatni, de a kutyakozmetikusok is tudnak segíteni a megfelelő eszköz kiválasztásában. Láthatjuk tehát, hogy a mopszok ápolása a megfelelő mopsz kutyakozmetikumok és szőrápoló eszközös segítségével nem is annyira bonyolult.

A Men in Black nagy sikerű film nem csak a főszereplőknek szerzett sok rajongót, hanem Franknek, a mopsznak is. A világon ugrásszerűen megnőtt a mopsz kutyát tartani kívánó emberek száma. Nem csak a film miatt, hanem mert a kis lakásokban is jól érzi magát, a nagytestű, hosszú szőrű fajtársaival szemben. A mopszok terjedésével egy időben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük