öntözőrendszer telepítése

A kerttervező tudja, mitől jó az öntözőrendszer telepítése

öntözőrendszer telepítéseTeljesen egyértelmű, hogy egy kész kertbe sokkal macerásabb beépíteni egy locsolórendszert, mint abba, amelyiknek a megalkotásához pár napja kezdett hozzá a szakember. Persze ez nem jelenti azt, hogy az öntözőrendszer telepítése egy lehetetlen, elérhetetlen terv, csak annyit, hogy több ideig tart, jobban oda kell figyelni és valószínűleg a tulajdonosnak többe is fog kerülni. Mit is takar az egész folyamat? Nos, ekkor a kialakult gyepkultúrában a csővezetékek vonalát megvágja a hozzáértő és az az árkokat gyeptéglák formájában emeli ki. Ezáltal, amikor kész az öntözőrendszer telepítése, illetve a csővezetékek a szórófejekkel együtt le lettek téve, akkor a gyepdarabok pontosan oda kerülhetnek vissza, ahol eredetileg voltak. A szakértő még a technikai részt illetően kitér arra, hogy bizonyos zónákat a csővezeték szerelvényezése után azonnal le kell temetni annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb ideig legyenek kiemelve azok a bizonyos gyeptéglák.

Az öntözőrendszer telepítése ezáltal nem okoz kárt a fűben. Az öntözőrendszer telepítése kész kerteknél sem egy vészes dolog, amennyiben profi végzi el a különböző feladatokat. Egyik előny lehet az, hogy ugye a kialakult növénykultúra adott és nemcsak egy tervrajzon szerepel, amihez kellene igazodni. A komplett öntözőrendszer ár kész állapotban lévő kertek esetében megeshet, hogy csak egy kicsivel drágább, mint a még nem elkészült kerteknél. Ugyanakkor komplett öntözőrendszer ár csakis akkor adható meg pontosan, és ezt minden szakértő tudja, ha előtte megtörtént a felmérés, a kert alapos átnézése. A több éves adatok nem sokat érnek, hiszen azóta a kert sokat változhatott. Ez a változás leginkább a talajszerkezetre vonatkozik. A kerttervezők tisztában vannak azzal, hogy a legtöbb információhoz akkor lehet jutni, ha összehasonlításra kerülnek bizonyos adottságok. A komplett öntözőrendszer ár ezáltal szép lassan kirajzolódik. Erről még többet lehet megtudni az automataontozorendszeres.hu weboldalon, ahol mindenben segít a kertmester.

Teljesen egyértelmű, hogy egy kész kertbe sokkal macerásabb beépíteni egy locsolórendszert, mint abba, amelyiknek a megalkotásához pár napja kezdett hozzá a szakember. Persze ez nem jelenti azt, hogy az öntözőrendszer telepítése egy lehetetlen, elérhetetlen terv, csak annyit, hogy több ideig tart, jobban oda kell figyelni és valószínűleg a tulajdonosnak többe is fog kerülni. Mit is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük