A cirkon szép megoldás a mosoly hibáira

A modern fogászat előtti időkben, sajnos sok helyen még bizony a 80-as évek elején is bevált szokás volt a fájó fogat kihúzni, majd a gyógyulást követően a helyét érintetlenül hagyni.

Ez ilyenkor minden esetben a már amúgy is hiányos fogsor további deformitását eredményezi, hiszen a szomszédos fogak bedőlnek, ami pedig még rendszeres fogmosás mellett is újabb nehezen tisztítható részeket képez a fogsoron, ami újabb szuvasodáshoz, majd esetleges fogvesztésekhez vezethet. Ezt a negatív dominó elvet hivatott igényesen, élethűen és rendkívül tartósan megfékezni a cirkon anyag, melyet a modern fogászat már előszeretettel alkalmaz. Cirkon anyagból tartós és rendkívül strapabíró implantátumok és cirkon koronák is készülnek, akár egy vagy több fogról, akár teljes fogsorról van szó. Ez egy cirkónium oxid alapú anyag, szilárdabb és keményebb bármelyik elődjéhez képest, és nem utolsó sorban élethűbb, természetesebb fog vagy fogsor hatását kelti. Ára egyrészt egyre megfizethetőbb, másrészt annak ellenére, hogy kicsivel azért magasabb, mint a hagyományos, fémvázas alapra készült koronáké, mégis egyre több páciens választja rendkívüli esztétikussága miatt.

A modern fogászat előtti időkben, sajnos sok helyen még bizony a 80-as évek elején is bevált szokás volt a fájó fogat kihúzni, majd a gyógyulást követően a helyét érintetlenül hagyni. Ez ilyenkor minden esetben a már amúgy is hiányos fogsor további deformitását eredményezi, hiszen a szomszédos fogak bedőlnek, ami pedig még rendszeres fogmosás mellett is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük